Er du en af de mange, der også gerne vil være lidt mere bevidst og bæredygtig, når du køber tøj? Så skal du læse med her, hvor vi har samlet tre ting, som du med fordel kan kigge efter, når du er på udkig efter godt og bæredygtigt tøj. Det er vigtigt, at vi alle tager ansvar for vores klima, og at ændre på vores shopping-vaner er et godt sted at starte.

Økologi gælder også for tøj

Økologiske madvarer har vi efterhånden alle sammen forstået, er en god idé. Det er godt for miljøet og for vores allesammens sundhed, at der bliver brugt færre kemikalier i dyrkning af det, vi indtager. Men økologi hører ikke kun til i madvarer – det er også udbredt indenfor tekstiler og tøj af bomuld og uld. Her er en økologi-certificering en garanti for, at bomulden er dyrket under gode og kemikaliefri forhold, og at fårene ligeledes er opdrættet under gode forhold. Det er derfor en god idé at gå efter økologisk tøj, når du leder efter bæredygtigt tøj.

Bambus er det nye sort

Du er måske allerede stødt på det: bambustøj. Eller bambusundertøj. Eller bambuskopper. Eller bambustandbørster. Eller bambus—. Bambus vinder mere og mere frem, og det er efterhånden overalt. Hvis du ikke kender til det, så kan det virke fremmed – men der er absolut ingen grund til at være betænkelig ved at bringe bambusmaterialer ind i dit hjem. Bambus har nemlig en række gode egenskaber, såsom:

  • Det gror og nedbrydes hurtigt og nemt
  • Det er den hurtigst voksende plante, så den kan høstes jævnligt, og én plante har stort udbytte
  • Det kan gro uden kemikalier og uden meget vand
  • Det er et meget slidstærkt og hårdført materiale
  • Det har en ekstra luksuriøs og blød kvalitet når det laves til tekstiler

Bambus er derfor et meget bæredygtigt og godt materiale, og det er ikke så underligt, at det bliver mere og mere populært. Det er altså et materiale, som du med god samvittighed kan investere i, næste gang du køber tøj.