håndsprit

Ligesom i 2020, så er 2021 også begyndt med mange overvejelser om, hvordan man på den bedste mulige måde kan begrænse smitten i sin virksomhed. Det er vigtigt, at medarbejdere føler, at man tager smitterisikoen seriøst, og at man tydeligt kommunikerer retningslinjer, så medarbejdere ikke er i tvivl om hvad de skal gøre. Virksomhedsejere kan ikke vide med sikkerhed om medarbejdere interagerer med folk, der er i højrisiko grupperne. For at disse medarbejdere føler, at de trygt kan udføre deres arbejde, er det vigtigt, at du tydeligt præsenterer retningslinjer. Her er nogle tips, som du kan få inspiration af. 

Håndsprit dispenser

Et must i enhver virksomhed er en eller flere håndsprit dispensere. De er heldigvis nemt at købe en håndsprit dispenser online, men der er flere overvejelser, som du bør tænke over, inden købet. Du bør eksempelvis grundigt overveje placeringen af håndsprit dispenserne. Disse bør placeres ved områder, hvor mange medarbejdere samles, herunder toiletter, receptioner, kantiner og ved kaffemaskiner. De bør også placeres ved områder, hvor medarbejdere rør ved samme overflade, som eksempelvis ved en elevator. Derudover så skal du planlægge, hvordan du vil sørge for at håndsprit dispenserne ikke er tomme. Dvs. at en medarbejder skal have ansvaret for at tjekke og fylde håndsprit dispenserne. Ift. håndsprit dispensere, så kan det også være en god idé, at investere i berøringsfrie håndsprit dispensere. 

Brugen af masker

Selvom det ikke officielt er et krav, så bør du overveje, om det er en god idé at indføre brugen af masker i din virksomhed. Det betyder selvfølgelig ikke, at medarbejdere skal have dem på, når de sidder på deres kontorplads. Hvis mange medarbejdere færdes i bestemte områder af virksomheden, så er det dér, hvor masker bør anvendes. Et godt eksempel på et sted, hvor man bør have maske på er en kantine – især, hvis der er tale om en buffet, hvor samtlige medarbejdere står og taler over mad, der ikke er dækket til. Med masker i kantinen undgår man unødvendig smitte ved frokost tid. Man må selvfølgelig gerne fjerne masken, når man sidder ned for at spise.  

Inddel medarbejderne i hold

Hvis medarbejder skal eller foretrækker at arbejde på kontoret, så overvej at inddele medarbejderne i hold, så det ene hold møder ind på lige uger og det andet hold møder ind på ulige uger. Derved begrænser man smitte mellem holdene og man sikrer, at der ikke er alt for mange medarbejdere i virksomheden hver dag. En udfordring med denne løsning er dog, at lederne idéelt også bør placeres på et hold, medmindre de testes regelmæssigt.