Oplever du, eller en du holder af, at det er blevet vanskeligere at komme op af sengen om morgenen eller ned i den om aftenen, når søvnen kalder? Det kan også være, at du er urolig for at lægge dig til at sove, fordi du frygter at falde ud af sengen i løbet af natten. Sådan bør det ikke være. Vi tilbringer alle mange timer i vores seng i løbet af et døgn, så det er yderst vigtigt, at det er et trygt sted for os at være.

Derfor bør du overveje, hvordan din seng kan blive mere tryg og sikker for dig. En god løsning kunne være at anskaffe sig en sengehest.

Hvad er dine behov?

En sengehest er lavet til at give dig en stabil støtte i og omkring din seng. Den monteres oftest på selve sengen, men der findes også flytbare sengeheste, som ikke skal sidde permanent fast på din seng. Disse kan du tage med dig rundt og bruge andre steder i hjemmet også. Der findes mange forskellige slags sengeheste på markedet i Danmark, og de kan variere meget i forhold til udseende og udformning. Dette gælder ikke blot materiale, men også form, længde og størrelse. Derfor må du tænke over, hvilke behov, du har.

Værd at overveje

Når du skal på jagt efter en sengehest, kan det være en god idé at overveje følgende:

  • Skal din sengehest fungere som et slags gitter, så det forhindrer dig i at falde ud af sengen om natten, eller har du blot brug for en tryg støtte at tage fat i, når du skal i og ud af sengen?
  • Hvilken seng har du? Det er ikke alle sengeheste, der passer til alle typer senge. For eksempel er nogle sengeheste ikke egnede til elevationssenge.
  • Skal sengehesten kunne justeres i højden?
  • Skal den være flytbar?

Har du præferencer i forhold til montering? Foretrækker du for eksempel, at din sengehest sidder permanent fastmonteret på selve sengen? Skal den have gulvstøtte i form af ben, der hviler på gulvet ved siden af sengen og så videre? Lige så snart du har gjort op med dig selv, hvordan din sengehest skal fungere, er det nemt at finde en, som passer til dit behov.