Du er måske en af de mange mennesker, der er bange og nervøs, når du skal til tandlæge. Din skræk får måske endda lov til at fraholde dig for at besøge din tandlæge regelmæssigt. Det er heldigvis noget, som du kan arbejde med, så du kan passe på dine tænder – dem har du brug for hver dag resten af dit liv.

Find en god tandlæge

Hvis du altid har syntes, det var lidt nervepirrende at gå til tandlægen, så er det helt forståeligt. Du kan måske have haft en dårlig oplevelse eller også har du bare en skræk, der ikke er lige til at komme af med. Den bedste måde, du kan overkomme din frygt lidt er ved at tage til tandlægen alligevel. Hos Tandlægerne Søborg tager de hånd om dig og din skræk. Det kan være det bare er på tide med en ny tandlæge, der forstår og respekterer, at du har en skræk, og som tager hånd om dig. Du kan finde din tandlæge i Bagsværd online. Så kan du gå til en tandlæge, du er mere tryg ved.

Du kan med fordel læse videre her og få et par gode råd til, hvordan du skal forholde dig, når det er tid til at besøge tandlægen.

Gode råd

  • Fortæl tandlægen at du er bange
  • Det er en god idé at forventningsafstemme med den tandlæge, der skal behandle dig. Det kan være godt at lave nogle aftaler, så du føler sig mere sikker. Eksempelvis at hvis du løfter en pegefinger, så er det fordi, at du har brug for en pause.
  • Vær udhvilet inden behandlingen. Hvis du har fået en god nats søvn, vil tingene virke meget mere overskuelige for dig.
  • Brug vejrtrækningsøvelser eller lyt til musik
  • Husk på at det er helt okay at sige fra, hvis der er noget der gør ondt
  • Du kan tage en med til behandlingen, som kan holde dig i hånden og give dig tryghed
  • Tag en god snak med din tandlæge

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt for alle mennesker at gå regelmæssigt til tandlæge. Når du går regelmæssigt til tandlæge, vil du automatisk kunne opbygge et tillidsbånd til din tandlæge, og det vil blive en mere normal ting for dig, når du har været hos tandlægen mange gange. På den måde hjælper du dig selv med de udfordringer, du har, når du skal til tandlæge. Det vil ligeledes gøre, at du får sat en stopper for dine tandproblemer i tide, så de ikke vokser sig større på grund af din skræk for tandlæger. Det skal også sige, at der er rigtig mange, der har det sådan, så det er en ganske normal ting, som du sagtens kan snakke med din tandlæge om.