I en længere årrække har jeg ikke prioriteret motion og generel sundhed højt. Det har været særligt slemt under COVID-19, hvor jeg har været nødsaget til at arbejde en masse hjemmefra. Hjemmearbejdet har bl.a. betydet, at jeg har taget fem kilo på i vægt, ligesom jeg har mistet muskelmasse af ikke at træne og bevæge mig nok i det daglige. Derudover begyndte jeg at få ømme muskler og ondt i lænden, hvorfor jeg tog kontakt til noget osteopati København, da jeg vidste, stedet havde fået en masse gode anbefalinger.

Deres mange gode anbefalinger viste sig at holde stik: Jeg har nemlig allerede fået en sundere livsstil. Derudover har jeg heller ikke ondt i lænden længere. Alt dette kan jeg takke de dygtige osteopater og fysioterapeuter på stedet for, som var yderst professionelle og omhyggelige i deres arbejde.

En ny nedlukning – kan min krop holde til det? 

Hos osteopaten fik jeg den helt rigtige behandling. Alle de opbyggede dysfunktioner, som jeg havde fået i min krop, de blev alle løsnet op. Derfor var det også en kæmpe stor forløsning, da jeg kun ud fra lokalet. Det lyder måske meget som en kliche, men jeg følte mig nærmest som et helt nyt menneske igen. Derudover fik jeg en masse forskellige råd og vejledninger til, hvordan jeg kunne komme ordentlig i form igen på trods af de mange timer på hjemmekontoret. 

Jeg fik bl.a. at vide, at motion og styrketræning, inklusiv strækøvelser, var meget vigtigt ift. at vedligeholde og opbygge muskelmasse samt det at komme i form. Derfor går der heller ikke én dag nu, hvor jeg ikke motionerer eller styrketræner; gerne begge dele. Det har ikke bare fået mine fysiske skavanker til at forsvinder: Det har også betydet, at jeg er blevet et mere positivt menneske. Når man motionerer og styrketræner, så tilføjes deres endorfiner til hjernen. Disse hormoner kaldes også for “lykkehormoner”. 

Fra nu af gælder det bare om, hele tiden at være proaktiv og få vedligeholdt min form, så jeg ikke får problemer med rygmuskulaturen igen. Så hvis du ligesom jeg sidder på dit hjemmekontor dagligt og arbejder, så er det altså uhyre vigtigt at komme ud i naturen og få trænet og motioneret.