Når du skal ud og købe gaver, er det først og fremmest en kamp at finde ud af hvilken slags gave, du overhovedet skal gå efter. Det skal passe til personen, være noget de kan lide, og noget du kan være sikker på, at de kan bruge.

Efter du har fundet gaven, så handler det om gaveindpakningen. Mange tænker ikke over denne del, og det ses ofte, at folk pakker alle deres gaver ind på samme måde. Men leder du efter at prøve noget nyt med din gaveindpakning i år, så er du på helt rette spor.

Gaveindpakningen siger nemlig meget; det er det førstehåndsindtryk personen får til gaven, og indpakningen kan også vise hvor meget tid og energi, du har brugt på gaven.

Der findes tonsvis af gavepapir og mange flotte gaveposer, som man kan bruge, når man skal til at pakke sine gaver ind –se udvalget af gaveposer her.

Vælg et overordnet look

Når det kommer til indpakningen, kan det være en god ide at vælge sig ind på et overordnet look.

Går du efter et eksklusivt og dyrt look, er det en god ide at bruge noget silke til indpakningen. Det vil automatisk få pakken til at se luksuriøs ud. Her kan du også vælge at gå efter en specifik farvepalette: for eksempel kan du vælge en lyseblå farve til selve gavepapiret og så en lidt mørkere blå til båndet.

Ønsker du derimod at give et lidt råt udtryk og bruge nogle lidt anderledes materialer, så kan du gå efter at bruge noget garn eller snor til noget enkeltfarvet gavepapir.

Vil du give flere gaver på en gang, kan det være en ide at pakke dem ind hver for sig, men samle gaverne til sidst med noget bånd. Gavepapiret kan være i forskellige farver, og det vil derfor give et flerfarvet look.

Vigtige redskaber

Afslutningsvis er der altså nogle få redskaber, du skal have klar ved hånden, hvis du går efter at pakke den flotteste gave:

  • Gaveposer
  • Gavebånd
  • Gavepapir
  • Gaveæsker
  • Ekstra pynt – hvis du går meget op i gaveindpakningen, er det altid sjovt med lidt ekstra pynt.