Hvert år ender over 10 mia. tons møbler i EU på lossepladser og forbrændingsanlæg rundt omkring i medlemslandene. Det er især møbler i træ, køkkeninventar og madrasser, som europæerne kasserer i store mængder. En hullet madras med sprungne fjedre er svær at redde, men ved møblerne er det en anden sag.

Har dine møbler mistet deres lakering og er blevet slidte, fyldt med ridser og afskallede pletter, så findes der er alternativ til bare at smide ud og købe nyt. Sprøjtemaling og sprøjtelakering er en billig og hurtig måde at få stole, borde og inventar tilbage til fortids glans. Ved at få sprøjtemalet dine møbler sparer du både klimaet og din pengepung for unødig belastning.

Kan jeg selv sprøjtemale mine møbler?

Er du gør-det-selv typen og generelt praktisk anlagt, er der intet i vejen for, at du kaster dig ud i selv at male dine møbler. Der er dog stadig en vigtig økonomisk mellemregning, du bør tage højde for. En sprøjtepistol af god kvalitet kan snildt løbe op i flere tusinde kroner, og så er besparelsen ved at sprøjtemale selv pludselig svær at få øje på, når der også skal ligges indkøb af maling oveni.

For langt de fleste er den bedste løsning derfor at anvende et professionelt malerfirma, der har specialiseret sig i sprøjtemaling af møbler og sprøjtemaling af døre. På den måde får du det optimale resultat og slipper for alt bøvlet med indkøb af maling, sikkerhedsudstyr osv. De uddannede malere sørger for, at du får en pæn, glat på alle overflader. Samtidigt er sprøjtemaling af møbler ofte hurtigere udført end maleropgaver med pensel, så der er altså en besparelse at hente i timelønnen.

Prøv nye spændende farver

Sprøjtemaling forlænger ikke blot levetiden for dit inventar. Det kan også give dem nyt liv, hvis du griber chancen til at prøve nye, modige farver, der sætter et nyt præg på din bolig. Prøv for eksempel:

  • Matsort og hvid til det simple, stilrene hjem
  • Mosgrøn for et naturligt look
  • Pink eller limegrøn, så farverne for alvor springer i øjnene på dine gæster