https://time2bike.dk/ finder du især et stort udvalg af mountainbikes, både hardtail mountainbikes og full suspension mountainbikes, så det er det perfekte sted for en mountainbike begynder, at finde sin første cykel. En god MTB cykel er naturligvis et must for at du får en god oplevelse på dine første ture. 

 

Første tur på en mountainbike er altid noget helt specielt. På nogle måder minder det om enhver anden cykeltur, men på andre måder er det noget helt nyt. Det ujævne terræn, som man cykler på, gør turen spændende og skræmmende på samme tid. Nogle garvede mountainbikere kan dog godt se tilbage på deres første ture, og tænke, at det ville have været rart med nogle tips og tricks, inden man kastede sig ud i det. Så her er nogle gode råd, som udover en god mountainbike, sikrer, at du får det bedste ud af dine første ture på mountainbike. 

Sid løst på cyklen

For at din cykle kommer glidningsfri igennem teknisk udfordrende terræn, er det vigtigt, at du sidder rigtigt på cyklen. Du skal faktisk overlade alt det hårde arbejde til cyklen. Det gør du ved blandt andet ved ikke at sidde på sædet, men svæve over det. Dermed er det nemmere, at cykle over sten, grene og andre udfordringer. Når du skal ned af en stejl bakke er det en god idé, at cykle i en stilling, der minder om en armbøjning. Jo mere teknisksvær ruten er, jo vigtigere er det, at cyklen får frihed til at bevæge sig. 

Sæt farten op

Det lyder måske lidt underligt, at man som begynder bliver anbefalet at sætte farten op. Du vil dog hurtigt erfare, at det er meget nemmere at komme igennem svære ruter, hvis du sætter farten op og bevarer den, såvidt muligt. Hvis du bliver vant til at cykle i høje hastigheder, så bliver du også hurtigt mere rolig og mindre nervøs, når du tager på tur. 

Undgå at bremse 

Som begynder er det fristende at bremse, hvis man føler sig usikker. Det kan dog stærkt anbefales, at du undgår disse hård opbremsninger, så meget som muligt. Mountainbike bremser er nemlig lavet, så du ikke behøves bremse hårdt, for at mærke en effekt. På mange mountainbikes behøves du blot hive lidt i bremsen for at det virker.