Det at flyve har ofte været en drøm for mange børn på et eller andet tidspunkt under opvæksten. Selv om ikke alle vokser op og bliver rigtige piloter, kan du dog sagtens lære at flyve. Med de nye fjernstyrede fly er det både blevet nemmere og billigere at komme op i luften som en vaskeægte polit. Med de nye modeller kan alle være med. Du skal blot finde ud af, om du er mest til at flyve transport fly, kampfly eller Glider. Der er nemlig flere fly at vælge imellem.

Det kræver øvelse at styre et fjernstyret fly

Selv om de mange rc fly er blevet lettere at styre og manøvre rundt med i luften, er de stadig sværere at styre end for eksempel fjernstyrede biler. Et fjernstyret fly kræver en vis portion tålmodighed og øvelse, før du både kan styre det og lande det uden at styrte. Hvis du er nybegynder til at flyve med et fjernstyret fly, kan du derfor overveje at prøve en fly-stimulator. På den måde kan du øve dig rigtig grundigt, inden du tager dit fly med ud for første gang. Hvis uheldet skulle være ude, og flyet styrter eller får en lidt for hård landing, er der dog ved de nyeste modeller ofte mulighed for at købe reservedele.

Regler og gode råd til begynderen

Når du skal ud og flyve med dit fjernstyret fly, skal du være opmærksom på den vigtigste regel. Du må ikke flyve for tæt på hverken bygninger, mennesker eller større veje. Faktisk skal der mindst være 150 m mellem dig og de tre ting. Derudover er der et par gode råd, hvis du er førstegangsflyver:

  • Start dine første flyveture et sted, hvor der er rigtig meget plads omkring dig
  • Sørg for, at der er helt vindstille
  • Batteriet skal være ladt helt op
  • Bliv fortrolig med flyet først ved at flyve i en cirkel, inden du begynder at prøve dig ad med vilde stunts

Det er vigtigt, at du lærer din rc flyver at kende først, og det tager lidt tid.