Det kan være svært at bryde igennem på jobmarkedet, hvis man ikke har meget tidligere erfaring fra lignende stillinger eller på anden måde har et CV, der skiller sig ud fra mængden. Dette varierer fra branche til branche, men de fleste kan nok nikke genkendende til, at der kan være en tendens til, at krav er stigende i mange brancher. Dette er ingen undtagelse for tech-branchen, hvor det kan være svært at bryde rigtigt igennem. Det er derfor ikke så underligt, at mange gør, hvad de kan for at gøre deres CV så attraktivt som muligt. Belønningen for at slå igennem er stor, men det er også et sats, hvis der er lange udsigter til, at drømmen kan gå i opfyldelse.

En måde hvorpå man kan styrke sit CV betydeligt er gennem kurser og certificeringer fx cisco kurser, der har høj relevans for ens branche. Det er selvsagt selvfølgelig ikke et must at videreuddanne sig i en uendelighed, men certificeringer – og certificeringer af høj relevans for ens branche, vil gøre én synlig og mere attraktiv over for rekrutteringsfolk.  
I techbranchen er en af de højeste standarder – certificeringer igennem Cisco, som opnås på Cisco kurser. Cisco systems blev grundlagt i 1984, og de to stiftere var pionerer inden for konceptet omkring LAN (local area network), som kunne benyttes til at forbinde geografisk adskilte computere over multiprotokol router systemet. Inden dotcom boblen ramte, havde virksomheden en anslået markedsværdi på 500 milliarder dollars. I dag har virksomheden bl.a. kridtet banen op til, at man kan blive certificeret i netværkssystemer på forskellige niveauer, og alt sammen tilbydes også igennem deres danske afdelinger på dedikerede cisco kurser.  

Cisco kurser i flere niveauer
Ciscos kurser er blandt de mest respekterede – hvis ikke udbyder af de mest respekterede kurser og certificeringer i branchen. Med et cisco kursus kan man blive klædt på med nye kompetencer og viden og samtidigt styrke ens jobmuligheder betydeligt. Endvidere vil man med et kursus fra cisco ikke blot kunne sige, at man har opnået teknisk know-how inden for et givent område. Ciscos kurser og certificeringer er også problemløsning, innovativ tænkning, gruppearbejde og kommunikation. Med et cisco kursus vil man derfor styrke nogle områder, der idag står øverst på flere chefers ønskeliste. 
Cisco kurser er opdelt i, hvad man kan kan kalde 5 niveauer: Entry, Associate, Professional, Expert and Architect. De mest udbredte cisco certificeringer er associate, Professional, Expert. Hvert område kræver, at man har gennemgået det forrige, og kravene til at bestå stiger for hvert niveau. I følge wikipedia havde 25810 Expert-niveauet inden for cisco certificeringer, og certificeringen er blev kåret til den teknisk mest udfordrende IT certificering.

Er man inde i branchen, har man nok allerede stiftet bekendtskab med mulighederne for at deltage på cisco kurser, og i Danmark er der også rig mulighed for at videreuddanne sig inden for feltet. Hos den største partner inden for området tilbydes Cisco kurser inden for alle niveauer. Man kan her læse mere om de forskellige kurser og certificeringer.